Slapende Dijk (juni 2022)

Verwacht!

De opening van Slapende Dijk wordt eind juni 2022 verwacht.

Door het slechte weer in 2021 was het niet mogelijk gebleken om de sleuf in de Knardijk te realiseren. Nu worden voorbereidingen getroffen om het in juni te realiseren.

Op 7 november 2021 zouden architect Dingeman Deijs en componist/theatermaker Jolle Roelofs de bijzondere identiteit van de Knardijk, de 'Slapende Dijk', weer zichtbaar en ervaarbaar maken door middel van een tijdelijke ruimtelijke interventie met muziek en geluid.

Er wordt momenteel in overleg met Waterschap Zuiderzeeland, Provincie Flevoland en Visscher BV gekeken naar eind juni 2022. Op www.slapendedijk.nl kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Lopen in de Knardijk

Een sleuf van 1 meter diep en 100 meter lang is gesitueerd in de overhoogte van de dijk en maakt het mogelijk de dijk en het landschap op een hele nieuwe manier te ervaren. Door langzaam te zakken in het landschap ervaar je (een deel van) de massa van de dijk en kijk je vanaf een bijzonder oogpunt uit over het landschap van de polder. De lengte van de 100 meter lange sleuf accentueert in beleving de totale lengte van de Knardijk. Op de locatie tussen de A6 en het voormalige werkeiland in is een zeer weids uitzicht over het landschap mogelijk.

De sleuf is te ervaren als een tijdlijn en is verdeeld in 6 verschillende delen waardoor je telkens een andere periode van de Knardijk beleeft en het perspectief daarbij verandert.

Muzikale Compositie

Tijdens de wandeling door de sleuf zijn verschillende geluiden waar te nemen. De compositie is geschreven als een tijdreis vanuit het perspectief van de Knardijk zelf. De muziek is geïnspireerd door de geluiden die te horen waren tijdens de verschillende fases in het leven van de Knardijk en de atmosfeer die bij de delen passen. De compositie ontspruit als het ware uit de slapende dijk.

Door middel van deze performance willen we het verhaal achter dit unieke erfgoed onder de aandacht brengen en willen we dromen over de toekomst van de Slapende Dijk.
concept Dingeman Deijs / Jolle Roelofs 

vormgeving Dingeman Deijs mmv Dennis Koek

compositie Jolle Roelofs

publicitaire ondersteuning en busvervoer Landart Flevoland 

catering Pizza Brothers

graafwerkzaamheden Visscher BV

met dank aan Meta van Drunen, Karin Kammler, Hans Heilen, Harmen de Haan

mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Provincie Flevoland, Land Art Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland

#