BIO

"Jolle Roelofs is an imaginative multi-instrumentalist and 
composer from the Netherlands. His eclectic piano-based compositions range seamlessly across genres like film, pop, electronic, and jazz. Jolle thrives on collaboration, often working with 
theater groups, bands, and multimedia performances. 
He founded DUTCH VINEX WONDER BOYS to create confrontational conceptual art that makes audiences rethink public spaces. With an open improvisational approach, Jolle composes on location, allowing the music to organically evolve alongside other artists. His conservatory training in piano and music theater composition shines through in his layered, cinematic soundscapes."
 
 
 
Welkom op de website van Jolle Roelofs, een veelzijdige componist, ontwerper, muzikant en producent. Met passie creëert hij muziek, muziektheatervoorstellingen en multimediale performances. Hij werkt zowel freelance in diverse samenwerkingsverbanden, zoals bands, theater- en dansgroepen, waaronder HNTjong, Hoge Fronten en zijn eigen collectief Dutch Vinex Wonder Boys.

Muziekstijl:
Met een pianistische, filmische, klassieke, pop-, elektronische, jazz- en funkstijl weet Jolle een unieke en veelzijdige muzikale ervaring te creëren.

Werkwijze:
Jolle werkt nauw samen met andere getalenteerde muzikanten en maakt gebruik van bladmuziek wanneer nodig. Hij combineert improvisatie, samples en muzieksoftware in zijn creatieve proces. Daarnaast componeert hij ook op locatie, waarbij hij intensief samenwerkt met regisseurs, acteurs, muzikanten en dansers. Met live muziek tijdens repetities zorgt hij ervoor dat de muziek organisch kan meegroeien in het maakproces.

Concepten:
Jolle bedenkt innovatieve projecten met DUTCH VINEX WONDER BOYS, gericht op het confronteren van het publiek buiten het theater of podium. Hij manipuleert en transformeert de omgeving, waardoor het 'publiek' gedwongen wordt hun eigen omgeving opnieuw te bekijken en zich bewust te worden van zichzelf. Door gebruik te maken van verschillende disciplines ontstaan er telkens weer eigenzinnige en inspirerende producten.

Achtergrond:
Jolle heeft een rijke academische achtergrond, met een diploma in "Piano Lichte muziek, eerste fase" van het conservatorium Alkmaar in 2002, en tweede fase diploma's in "Muziektheatermaker" van de Messiaen Academie en "Compositie in Context" van de HKU, beiden behaald in 2004.

Neem contact op:
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@jolleroelofs.nl